www.tillverkning-sverige.com
CASE Construction Equipment

CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen

Onsdagen den 28 september inleddes firandet med representanter från lokala institutioner och fortsatte med en familjedag söndagen den 2 oktober. Lecce-fabriken tillverkar CASE-maskiner - hjullastare, väghyvlar, grävlastare och kompakta hjullastare - som distribueras över hela världen.

CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen

CASE-fabriken i Lecce, Italien, firar 50 år i branschen. Firandet började onsdagen den 28:e september med plantering av ett olivträd, en symbol för Salento-regionen och för företagets rötter i området.

Lokala myndigheter närvarade för att uttrycka sitt engagemang för fabriken, som har bidragit till områdets ekonomi i ett halvt sekel. Bland representanterna fanns Apuliens regionordförande Michele Emiliano, Alessandro Delli Noci, regional rådman för ekonomisk utveckling och regionfullmäktiges ordförande Loredana Capone. Angelo Corallo, professor vid institutionen för innovationsteknik vid University of Salento - ett universitet som har ett långvarigt samarbete med anläggningen – närvarade också.

CNH Industrials Europachef, Federico Bullo, berättade om anläggningens historia, som bestått av utmaningar, kontinuitet i att följa tradition, lagarbete, kompetens, engagemang och förtroende.

Han tackade också dem som startar upp anläggningens "motorer" varje dag: de anställda, teamet. Ett lag och en organisation som inte ens den globala försörjningskedjekrisen har kunnat utmana, med tanke på att 2022 har varit ett rekordår produktionsmässigt.

Bullo fortsatte med att säga: "CASE har alltid trott och tror på utvecklingen av denna fabrik: det är därför vi har ökat investeringarna i teknik, faciliteter, utbildning, arbetarskydd och pågående innovation”.

Innovationsarbetet har drivits FoU-avdelningens spetskompetens som hela tiden har haft fokus på att minska koldioxidavtrycket och öka andelen ren energi. Konkreta åtgärder har uppnåtts, Lecce-anläggningen har nämligen utrustats med solcellspaneler och kommer snart att få sin lackeringsavdelning ersatt med en pulverlackeringsanläggning som ger lägre utsläpp, vattenfria och icke flyktiga blandningar.

Tack vare en mer hållbar finish som tål bättre solens strålar förbättras även slutproduktens kvalitet.

"Tillsammans kommer vi att fortsätta ta itu med de nya utmaningarna relaterade till 2030-agendan, minskade koldioxidavtryck och cirkulär ekonomi, genom ihärdigt arbete, garantier för arbetsrättigheter och utveckling av social dialog. Och vi kommer att göra det tillsammans eftersom Lecce-navet är och förblir nyckeln till CASE", avslutar Federico Bullo.

Efter myndighetsdagen kom familjedagen
Firandet fortsatte söndagen den 2 oktober för fabrikens 800 anställda med familjer. Ett kort inledningsanförande av fabrikschefen Massimiliano Casaburi inledde dagen. Han var stolt över att dela med sig av plaketten från CASE:s europeiska ledning till alla anställda; ett team som alltid har utmärkt sig för sitt engagemang och entusiasm, såväl som för de utmärkta resultat som uppnåtts, även på senare tid år trots pandemin och geopolitiska kriser och energikriser.

Fler än 1 500 personer deltog i familjedagen. För att uppmärksamma tillfället hade industrianläggningen förvandlats till en stor festlokal för alla anställda, med barnspel, gummibåtar och en utlottning av priser, dessutom livemusik av ett exklusivt band, som uteslutande bestod av fabriksanställda. Exceptionella attraktioner: CASE:s anläggningsmaskiner - hjullastare, grävlastare, kompakta hjullastare och väghyvlar - visades på gårdsplanen och i demofältet, där de spelade huvudrollen i underhållningen för publiken i alla åldrar.

För det speciella tillfället höll anläggningen och alla avdelningar öppet hus: utsökta guider bestående av tidigare anställda vid fabriken - visade publiken de fyra produktionslinjerna där CASE tillverkar maskiner i 64 modeller och 3400 konfigurationer.

En speciell dag att minnas - ett viktigt jubileum som tillverkaren firade med människorna som tack vare sin passion och entusiasm under de senaste femtio åren har fortsatt att komma med idéer, utveckla insikter och tillverka produkter som gör denna anläggning till en av CASE:s ypperligheter över hela världen.


CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen


CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen


CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen


CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen


CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen


CASE-fabriken i Lecce firar 50 år i branschen

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare