www.tillverkning-sverige.com
CASE Construction Equipment

Case Construction Equipment lanserar nya elspakar för C-seriens väghyvlar

CASE lanserar de nya joystickspakarna för väghyvlarna 836C och 856C. Den nya joystickkontrollen ger förbättrad hyvelbladskontroll, tillsammans med en rad styruppgraderingar i tillägg till de redan fantastiska egenskaperna hos väghyveln.


Case Construction Equipment lanserar nya elspakar för C-seriens väghyvlar
Fördelar är bland annat:

  • minskad ansträngning och hög precision tack vare den nya elhydrauliska joystickkontrollen.
  • ökad produktivitet och effektivitet tack vare Dual Power-systemet, automatisk växling och krypläge.
  • Bästa förarkomfort och kontrollerbarhet tack vare optimerad kontroll av hyvelbladet och en omdesignad sidokonsol.
  • uppfyller steg V-emissionsstandarden, tack vare efterbehandlingssystem genom selektiv katalytisk reduktion (SCRoF).
  • Ökad säkerhet, tack vare backkamera som minskar behovet för föraren vända sig om under arbetet.

Joystickkontroll
Den elhydrauliska joystickkontrollen tar manövreringen och kontrollen av hyvelbladet till en ny nivå. Elhydraulspakarna är inbyggda i multijusterbara armstöd på varje sida om förarstolen.
Varje joystick är utrustad med flera rullbrytare och tryckknappar som används till att styra arbetshydraulik och styrfunktioner. Den omdesignade sidokonsolen innehåller ytterligare brytare som föraren kan anpassas efter förarens önskemål.

Föraren styr maskinen med hjälp av den vänstra joysticken. Alla styrkommandon, så som att vrida framhjulen, ställa in ramstyrning och lutning, är tillgängliga via joysticken. Den nya RTC-funktionen gör att föraren med ett knapptryck kan återställa alla styrkommandon till ursprungsläge. Det gör att föraren kan styra maskinen och alla funktioner utan att behöva släppa händerna från joystickarna, vilket minskar ansträngningen för föraren och ökar produktiviteten.

När Comfort Steering-funktionen är aktiverad minskar antalet rattvarv för att vända maskinen helt om, vilket både göra det bekvämare att göra U-sväng med bara en liten vridning på ratten och förbättrar finkontrollen av rattsyrningen.

Combined steering samlar de olika styrkommandona till en och samma kontrollfunktion. När funktionen är aktiverad samverkar framhjulsstyrning, ramstyrning och hjullutning automatiskt när föraren vrider på ratten eller drar i spakarna. Detta ger föraren möjlighet att klara smala svängar utan att behöva ställa in varje styrkommando individuellt.

Med TwinLift har förarna dessutom möjlighet att styra båda lyftcylindrarna genom att bara använda den högra joysticken. TwinLift gör det lättare för föraren att korrigera bladets position utan att behöva använda båda spakarna.

Funktionen underlättar när föraren arbetar på större ytor genom att återpositionera bladet i rätt läge efter varje vändning, efter att föraren lyft upp det genom en enkel rörelse med joysticken.


Case Construction Equipment lanserar nya elspakar för C-seriens väghyvlar

Dual Power
C-seriens väghyvlar från CASE drivs av de senaste 6,7-liters sexcylindriga dieselmotorerna från FPT.

Motorerna använder sig av Hi-e-SCR2-teknologi, vilket innebär ett underhållsfritt efterbehandlingssystem som använder sig av en dieseloxidationskatalysator (DOC) och selektiv katalytisk reduktion (SCRoF) för att uppfylla de europeiska steg V-kraven.

Detta kombinerade system skapar ett kompakt motorrum, där avgastemperaturen vid normal drift är i genomsnitt 200°C lägre än vid användning av ett traditionellt partikelfilter.

Motorerna är speciellt anpassade för väghyvlar, med snabbt vridmoment är ett krav för att kunna upprätthålla höga produktivitetsnivåer. Dual Power-systemet ger ökad motoreffekt
från fjärde till sjätte växeln. För modellerna 836C och 836C AWD ger motorn 102kW (138 hk) i första till tredje växeln för att öka till 115 kW (156 hk) på fjärde till sjätte växeln. För de större modellerna 856C och
856C AWD ger motorn 129kW (173hk) på första till tredje växeln och ökar sedan till 142kW (190hk) på fjärde till sjätte växeln.

Kraften överförs genom en Ergopower powershift-växellåda med sex växlar framåt och tre växlar bakåt. Automatisk växling optimerar maskinens prestanda och lämnar föraren fri att koncentrera sig på justering och schaktarbete. En no-stall momentomvandlare och 100 % automatisk differentialspärr säkerställer maximal dragkraft i alla driftsförhållanden. Fyrhjulsdrivna modeller har också ett krypläge, vilket gör att föraren kan ställa in hastigheten framåt nästan helt oberoende av motorvarvtal. Detta gör att väghyveln även kan användas för packningsarbeten, vilket ökar effektiviteten och minskar kostnaden för kunden genom att färre maskin behövs i maskinparken för att klara av jobbet.

Både 4WD och 6WD-modeller kan utrustas med valfria 24-tumsdäck, anpassade efter exempelvis ojämnheter eller där låga stöteffekter krävs.


Case Construction Equipment lanserar nya elspakar för C-seriens väghyvlar

Nyskapande teknologi
CASE bladdesign maximerar manövrerbarheten, med en rullmonterad, inkapslad lågfriktionssvängkrans som ger stötfritt vridmoment. Designen resulterar i färre smörjpunkter, vilket minskar underhållstiden och eliminerar behovet av periodiskt utbyte av slitinsatser – vilket totalt sett ger besparingar för kunden.

En A-formad ram eliminerar praktiskt taget sidospänningar i förskjuten positionering och kan ställas in hydrauliskt i fem olika lägen. Föraren kan rotera bladet mer än 90° åt varje håll utan
mekaniska störningar. Ett blad med oändligt variabel radie minskar dragkraften och förbättrar hur materialet förflyttas vid finkänsligt arbete.

Alla C-seriens CASE väghyvlar kan utrustas från fabrik förberedda för de vanligaste styrsystemen. Väghyveln levereras till kunden i ett plug-and-play-utförande, vilket möjliggör snabb installation av 2D och 3D-maskinstyrningssystem. Automatiska bladkontrollsystem gör att även mer oerfarna förare kan uppnå högre produktivitet och mer konstant produktion.


Case Construction Equipment lanserar nya elspakar för C-seriens väghyvlar

Förarkomfort
Maskinerna har en bakmonterad ROPS/FOPS-godkänd hytt med låg profil, luftfjädrat säte med värme som ger klassens bästa nivåer av förarkomfort och sikt, samtidigt som maskinens totala höjd förblir låg för att undvika transportproblem. Breda rutor med tonat glas ger en utmärkt sikt runt maskinerna, med full översikt av schaktbladet för den sittande föraren. Backkamera ger ökad säkerhet när
maskinen backas, vilket minskar behovet av ständigt vända sig om för föraren under arbetet.


Case Construction Equipment lanserar nya elspakar för C-seriens väghyvlar

Ökad drifttid och trygghet hos kunderna med CASE® Service Solutions
För att ytterligare öka produktiviteten, lönsamheten och drifttiden för de uppdaterade 836C och 856C erbjuder CASE en rad uppkopplade och icke-uppkopplade eftermarknadstjänster, CASE Service Solutions, som stödjer kundernas erfarenheter av CASE-utrustning.

Det kompletta fleet managementverktyget CASE SiteWatchTM möjliggör geografisk lokalisering av maskinerna, ökad säkerhet genom geofences och varningar om obehörig användning av maskinen samt flexibel rapportering. Rapporteringen innehåller en rad nyckeltalsindikatorer (KPI:er) såsom bränsleförbrukning, utnyttjandegrad, maskintimmar och tomgångstid - vilket gör att produktivitet och lönsamhet enkelt kan övervakas och optimeras. Uppgifterna är lättillgängliga via en portal.

CASE SiteConnect förbättrar telemetridatan som CASE:s Uptime Center-team använder för att ge återförsäljare viktig information och varningar utifrån maskinens prestanda.

Återförsäljarna kan då genom fjärråtkomst snabbt vidta korrigerande åtgärder för att minimera stillestånd för kunden. Detta gör det möjligt för återförsäljaren att vara mer proaktiv i sitt arbete med att hantera kundernas maskiner och öka deras drifttid. Både SiteWatch och SiteConnect är tillval på båda de uppdaterade väghyvelmodellerna.

Större sinnesro med CASE Care, CASE Protect och CASE Fluid Analysis.

CASE Care är ett planerat standardunderhållsprogram med originaldelar och smörjmedel. Programmet hjälper CASE:s omfattande återförsäljarnätverk med support, logistik och teknisk expertis. CASE Protect är ett utökat garantiprogram och CASE Fluid Analysis syftar till att förebygga stora fel, optimera tillförlitlighet och förlänga livslängden på maskinerna.

Snabba specifikationer
836C – 836C AWD
Arbetsvikt: 11,701-12,800kg
Motor: FPT Hi-eSCR2 Stage V
Effekt: 102/115kW Dual Power
Schaktbladets bredd: 2,440/3,050/3,355mm

856C – 856C AWD
Arbetsvikt: 14 976-16 650 kg
Motor: FPT Hi-eSCR2 Stage V
Effekt: 129/142kW Dual Power
Schaktbladets bredd: 3,350/3,665/3,960mm

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare