www.tillverkning-sverige.com
CASE Construction Equipment

Case Construction lanserar ny hjulgrävarserie

Case presenterar en ny hjulgrävarserie bestående av fyra modeller, med en tillkommande femte större modell i framtiden. Maskinerna kommer att tillverkas under gällande samarbetsavtal med sydkoreanska tillverkaren Hyundai Construction Equipment.

Case Construction lanserar ny hjulgrävarserie

Case hjulgrävarserie omfattar de konventionella modellerna WX140E och WX160E tillsammans med de kortrumpade modellerna WX155E SR och WX175E SR. Dessa fyra modeller kommer senare att få sällskap av den konventionella WX210E.

Några av egenskaperna:

  • Mjuka rörelser och maximal kontroll, tack vare välbeprövad hydraulik från Bosch Rexroth och hydraulsystemet Load Independent Flow Sharing på de fyra mindre modellerna.
  • Slitstyrka, tillförlitlighet och goda vägegenskaper tack vare heavy-duty ZF-axlar och hydrostatisk transmission.
  • Förbättrad säkerhet på arbetsplatsen genom den större hytten med Case Maximum View Monitor med 360-kameror och bakre radar som tillval.
  • Maximal körkomfort med farthållare, valbara körlägen och joystickstyrning.
  • Drivs på ett flertal olika sorters biodiesel, HVO och andra syntetiska bränslen tack vare Cummins Steg V-motor utan krav på EGR.

Den nya E-serien från Case bygger på beprövade väletablerade kvalitetskomponenter. Maskinerna kommer att finnas tillgängliga med ett antal olika undervagnar och i flera kombinationer av främre och bakre schaktblad plus främre och bakre stödben.

Alla modeller förutom WX175E SR kan utrustas antingen med monobom eller knäckbom. WX175E SR kommer enbart med knäckbom. Farthållare som standard gör transporterna mellan arbetsplatserna bekvämare. Förflyttning av material på arbetsplatsen blir mer effektivt genom de olika körlägena och som grädde på moset joystickstyrning.

Beprövad teknologi
De nya Case-hjulgrävarna drivs av Steg-V-godkända Cummins dieselmotorer. De fyra mindre modellerna har en Cummins B4.5 motor, som levererar över standard i branschen med en maximal effekt på 129 kW, medan WX210E kommer med en större B6.7-motor på upp till 145 kW maximal effekt.

Motorerna har en efterbehandlingsmodul med hög effekt som kombinerar dieseloxidationskatalysator (DOC) med SCR-rening och dieselpartikelfilter.

Tack vare att steg-V-kraven kan uppnås utan behov av EGR är underhållskostnaderna mycket låga. Serviceintervallet för bränslefiltret är 1 000 timmar och för motorolja och filter 800 timmar, vilket maximerar tiden som maskinen kan vara i drift.

Motorerna kan drivas av ett antal olika bränslen, efter kundens önskemål. I detta ingår B7 och B20 biodiesel, HVO och gasformig råvara (GTL), naturgas (CTL) och Biomass to Liquid (BTL) paraffinbränslen.

Alla maskinerna, från WX140E till WX175E SE, använder Load Indpendent FLow Sharing hydraulsystem från Bosch Rexroth. Det ger en mjuk, följsam kontroll för föraren och samtidigt en förbättrad multifunktionstyrning av bom, sticka och skopfunktioner. En inbyggd tryckkompensator gör det möjligt att fördela flödet för simultana transport- och bomrörelser.

Den större WX210E har ett hydraulsystem med öppet centrum och Electric Positive Flow Control från Kawasaki. Här används en dubbelpumplösning som distribuerar flödet som krävs för en mjuk, produktiv rörelse. En elektrohydraulisk proportionell tryckreduceringsventil hjälper till att minska bränsleförbrukning och öka prestanda.

Automatisk grävbroms som tillval och en förfinad bomsväng gör det lätt att kontrollera maskinens rörelser. Ett automatiskt säkerhetslås, liknande systemet som finns på CASE E-serie bandgrävare förhindrar oönskade rörelser av maskinens överbyggnad när manöverspärren är uppfälld.

Hyttspecifikationer förbättrar förarkomforten

Hytten i E-serien har en teleskopisk rattstång med två tiltpunkter för att göra det enklare för förare av alla storlekar att hitta en bekväm arbetsställning. Vindrutan har parallella torkare i både övre och undre sektionen för bredast möjliga täckning och maskinerna kan levereras med backkamera på höger sida som tillval. CASE 360° Maximum View Monitor erbjuds också som tillval, tillsammans med bakmonterad radar för maximal sikt och säkerhet.
CASE Maximum View Monitor använder fyra kameror, monterade runt maskinen, för att ge en 360° vy uppifrån. Detta ger föraren en komplett överblick över maskinen på arbetsplatsen, vilket ökar säkerhet och sikt samt förhindrar potentiella kollisioner. Det valbara radarsystemet kan ställas in på fem olika avstånd från maskinen och varnar föraren för eventuella kollisioner baktill eller på sidorna av grävmaskinen.

Sex LED-arbetslampor är standard, vilket ytterligare förbättrar sikten i dåliga ljusförhållanden. En 8” pekskärm ger tillgång till ett menysystem som styr alla maskinens funktioner. En sekundär skärm är för kameror är möjlig. Föraren kan navigera på huvudskärmen genom en ratt, jog dial, som även reglerar motorns gaspådrag. Ratten har 10 varvtalslägen för motorn.

Monitorn ger ECO-vägledning för föraren och visar en rad data inklusive tomgång till hjälp
föraren för att förbättra sin prestanda och produktivitet under arbetet. Proportionella joystick-kontroller är standard, med en omkopplare för framåt/bakåt i spakhuvudet. Spaken innehåller även ett framaxeloscillationslås och en spärrfunktion. Joystickstyrning är tillval, liksom en smart nyckel och startknapp.

Föraren kan välja bland upp till 10 förinställda lägen för hydraulflöde och tryck. Med hydrauliska flöden som är anpassade för varje
Arbetsredskap underlättas reddskapsbytena. Den högra joysticken har även en omkopplare som används för att aktivera envägs eller tvåvägsflöde.

Återförsäljares tillgänglighet
CASE utökar sitt maskinerbjudande med de nya modellerna av hjulgrävmaskiner i E-serien för att tillgodose ett ökande behov över hela Europa. Återförsäljare kommer kunna erbjuda kunderna en rad tillbehör och anpassningar för att passa varje maskinentreprenörs individuella behov.

CASE:s servicelösningar
Case har ökat utbudet av servicetjänster utvecklade för att ytterligare stötta kundupplevelsen av all CASE-utrustning,
öka produktiviteten och förbättra maskinernas drifttid. Dessutom hjälper de maskinansvariga och platschefer att optimera maskindrift, användning och underhåll.

Snabba fakta:
WX140E
Maskinvikt: 14 900 – 15 860 kg
Motor: Cummins B4.5 Steg V
Maximal effekt: 129 kW
Bomalternativ: Monobom eller knäckbom
Hjulbas: 2,6 m
Transporthastighet: 20 km/h eller 35 km/h.

WX155E SR
Maskinvikt: 16 869 – 17 170 kg
Motor: Cummins B4.5 Steg V
Max effekt: 129 kW
Bomalternativ: Monobom eller knäckbom
Hjulbas: 2,6 meter
Transporthastighet: 20 km/h eller 35 km/h

WX160E
Maskinvikt: 17 850 – 18 390 kg
Motor: Cummins B4.5 Steg V
Max effekt: 129 kW
Bomalternativ: Monobom eller knäckbom
Hjulbas: 2,6 m
Transporthastighet: 20 km/h eller 35 km/h.

WX175E SR
Maskinvikt: 18 820 kg
Motor: Cummins B4.5 Steg V
Max effekt: 129 kW
Bom: knäckbom
Hjulbas: 2,6 m
Transporthastighet: 20 km/h eller 35 km/h

WX210E

Maskinvikt: 21 280 – 22 510 kg
Motor: Cummins 6.8 Steg V
Max effekt: 145 kW
Bomalternativ: Monobom eller knäckbom
Hjulbas: 2,85 m
Transporthastighet; 35 km/h

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare