www.tillverkning-sverige.com
norelem

När rostfritt stål inte räcker: Upptäck norelems nya sortiment av kulrullar med plasthölje

Om du letar efter en kvalitetskulrulle för applikationer som inte kan tillämpa enheter i rostfritt stål har norelems senaste produktinnovation lösningen genom sitt nya hölje i plast.

När rostfritt stål inte räcker: Upptäck norelems nya sortiment av kulrullar med plasthölje

Den tyska standardkomponenttillverkaren har utökat sitt utbud av kulrullar till att även omfatta enheter med plasthölje. Enheterna är designade för att användas som komponenter i transportörsystem, matare, på bearbetningsmaskiner och i förpackningsutrustning, så att enhetslaster enkelt kan flyttas, roteras och styras. De nya enheternas ytterhölje är tillverkad av en certifierad blå plast som är godkänd att användas inom livsmedelsindustri.

I motsats till konventionella transportband eller andra typer av mekaniska eller elektroniska produktionslinjer förlitar sig kulrullar enbart på det levererade föremålets momentum eller externa krafter som överförs på dessa föremål samtidigt som de flyttas från en plats till en annan. Därför kan kulrullar bidra till lägre energikostnader samt minskade underhålls- och reparationskostnader inom de flesta applikationer. Bagageband på flygplatser är ett av de mest typiska exemplen på kulmatningsenheter. Men det finns också många industri-, tillverknings- och lagerapplikationer för kulmatningsenheter.

"norelems nya sortiment av kulrullar är det senaste tillskott till vårt ständigt växande produktsortiment", säger Marcus Schneck, vd för norelem. "Genom implementeringen av kulrullar i plast kan vi möjliggöra enklare överföring av laster i en mängd applikationer och sparar energi i sektorer där alternativ i rostfritt stål inte är möjliga att implementera."

Kulrullarna är försedda med ett tätt och stängt lock, vilket förhindrar att smuts tar sig in. Smutshål på undersidan av höljet gör att enheterna ändå kan rengöras på ett enkelt sätt.

Både lastkulorna och stödkulorna är gjorda av rostfritt stål. Lastkulorna finns även i en plastversion. Stålkule-enheterna är lämpliga för användning i temperaturer från -30°C till +50°C, plastkulorna har däremot en övre gräns på +30°C. Det betyder att de är lämpliga att använda i rad olika miljöer. Samtidigt är enheterna lämpliga att överföra laster på upp till 500n (ungefär 50 kg) vid så höga hastigheter som 1,5 meter per sekund. Det innebär att de är perfekta för att transportera tunga laster snabbt och effektivt.

För att ta reda på mer om vårt omfattande sortiment, besök: www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare