www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

ECOM Instruments på SPS 2022: Egensäkrat ekosystem för mobila enheter i smarta fabriker

Tack vare robusta, egensäkra smarta enheter drar anställda nytta av datainsamling, smart underhåll och fjärrassistans även i farliga områden. På SPS – Smart Production Solutions, den 8-10 november i Nürnberg, kommer Pepperl+Fuchs ECOM Instruments att visa upp ett mångfacetterat ekosystem som utgör länken mellan mobila arbetare och de farliga områdena i en smart fabrik, i hall 7A, monter 411. Smartphones, surfplattor och smarta glasögon ger mobila arbetare nästan obegränsad flexibilitet i varje applikationsscenario.

ECOM Instruments på SPS 2022: Egensäkrat ekosystem för mobila enheter i smarta fabriker

Med de smarta glasögonen Visor-Ex 01 från ECOM Instruments får mobila arbetare en högpresterande följeslagare för alla uppgifter som kräver såväl handsfree som kontinuerlig kommunikation.



ECOM Instruments på SPS 2022: Egensäkrat ekosystem för mobila enheter i smarta fabriker

Med den beprövade smarttelefonen Smart-Ex02 från ECOM Instruments kan mobila medarbetare se uppdragsrelevanta dokument som checklistor och sedan växla till handsfree-läge med Visor-Ex 01 smartglasögon. Systemets modulära design ger fältarbetare största möjliga flexibilitet i sitt arbete.

Digitalt stöd – även handsfree: Visor-Ex 01

En höjdpunkt i ECOM Instruments monter är Visor-Ex 01 som med sina 180 gram för närvarande är de lättaste egensäkra, smarta glasögonen på marknaden. Visor-Ex 01 är den första enheten i sitt slag som är certifierad enligt ATEX och IECEx. En unik egenskap är det nya konceptet att distribuera olika funktioner från de smarta glasögonen till enskilda komponenter för att minimera vikten. Modulsystemet för smarta glasögon med integrerad kamera och mikrofon, smarttelefonen Smart-Ex 02 och en extern batterienhet ger fältarbetare största möjliga flexibilitet och nya möjligheter att utföra sina arbetsuppgifter genom fjärrstyrning och ha händerna fria för arbete. OLED-displayen på Visor-Ex 01 visar all information som behövs för arbetsuppgiften. Fältarbetarens odelade uppmärksamhet på den aktuella uppgiften minskar risken för fel eller avbrott i arbetsflödet.

Nu även tillgänglig för användning i zon 1/21: Tab-Ex 03

För krävande digitala arbetsflöden, såsom att arbeta med detaljerade planer eller omfattande checklistor, är den egensäkra surfplattan Tab-Ex 03 med en generös 8-tumsskärm ett praktiskt verktyg. Sedan slutet av oktober 2022 har Tab-Ex 03 inte bara funnits i DZ2-versionen utan även i en DZ1-variant för användning i zon 1/21. Det ger prestanda och användarvänlighet från en Samsung Galaxy Tab Active 3 även för anläggningar som hanterar brandfarliga ämnen med risk för explosioner. För fältarbetare innebär detta ökad produktivitet i det dagliga arbetet. Tack vare en 13-megapixelkamera på baksidan och en 5-megapixels frontkamera kan de till exempel utöka sin realtidsdokumentation med högupplösta foton och videor. Den nya versionen Enterprise Edition av Samsung Knox säkerställer kompromisslös data och enhetssäkerhet.


ECOM Instruments på SPS 2022: Egensäkrat ekosystem för mobila enheter i smarta fabriker
ECOM Instruments fortsätter framgångssagan för sin 8-tums Tab-Ex-serie som används över hela världen med den egensäkrade Tab-Ex 03 surfplattan i DZ1-variant (för zon 1/21 och division 1)

Smart kommunikation to go: Smart-Ex 02

Precis som Tab-Ex och Visor-Ex fyller den egensäkra smarttelefonen Smart-Ex 02 en lucka inom digitalisering i riskområden: Här får endast mobila enheter som är certifierade för det avsedda riskområdet användas. Som en källa till information och ett dokumentationsverktyg gör Smart-Ex 02 rutinuppgifter inom underhåll och service av enheter och maskiner i farliga områden lättare för fältarbetare. Digital dokumentation via smartphone säkerställer sömlös kunskapshantering i realtid. Den ergonomiska smartphonen kan manövreras intuitivt även med handskar. Push-to-talk och larmknappar säkerställer inte bara maximal användarvänlighet, utan också säkerheten för den som utför arbetet. Med ett utökat temperaturområde från -20 till +60 °C, en robust skärm gjord av Gorilla Glass och ett batteri med 24 timmars drifttid är Smart-Ex 02 optimerad för användning i tuffa industriella miljöer.

Digitala produkter och tjänster som automatiserad förkonfiguration och omfattande hantering av mobila enheter samt enhetsanalys från ECOM Instruments säkerställer att de smarta enheterna anpassar sig till nya utmaningar på nolltid - till exempel genom direkta uppdateringar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare