www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Norskt logistikbolag beställer mobil Konecranes Generation 6-hamnkran till ny terminal

Den norska logistikleverantören Tyrholm & Farstad AS har beställt en Generation 6 Konecranes Gottwald mobil hamnkran till deras nya Flatholmen-terminal i Ålesund, med leverans planerad till Q2 2024, för att utöka kapaciteten och minska koldioxidutsläppen.

Norskt logistikbolag beställer mobil Konecranes Generation 6-hamnkran till ny terminal

Beställningen utgör den första kranen till den nya terminalen och Tyrholm & Farstad gjorde den i syfte att utöka sin verksamhet och uppfylla den lokala industrins behov på företagets logistiktjänster. Den elektriska kranen är en lätt anpassningsbar, högpresterande lösning som ska hantera allmän last och containrar för regionen Møre och Romsdal.

– Den nya terminalen är en viktig framtidsinvestering som behöver stöd av effektiv och hållbar utrustning. Konecranes erbjöden framtidssäker mobil hamnkran som kombinerar den bästa tillgängliga lyfttekniken med ett innovativt koncept för det elektriska drivsystemet och utmärkt stöd från sin lokala partner. Detta övertygade oss om att Generation 6 var rätt val för vår nya verksamhet, säger Jan Arve Hoseth, VD, Tyrholm & Farstad AS.

– Beställningen visar styrkan i vårt långsiktiga samarbete med den lokala partnern AS BULL. Mobila Konecranes Gottwald-hamnkranar är populära i Norge och det är spännande att få se vårnya Generation 6-kran installerad i den nya terminalen. Den kommer att erbjuda hög prestanda, enastående tillförlitlighet och lägre utsläpp under många år framöver, säger Hans-Jürgen Schneider, Regional Sales Manager, Hamnlösningar, Konecranes.

Beställningen är del av Ecolifting™, Konecranes ständiga arbete med att minska kundernas koldioxidavtryck. Vi kommer att fortsätta göra mera av mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Klicka här för en kort översikt över Konecranes verksamhet (på engelska).

www.konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare