www.tillverkning-sverige.com
norelem

Förbättrad säkerhet med inställningsbultar och positioneringsbussningar med statussensor från norelem

norelem har utökat sitt breda sortiment av produkter med sensorer genom att lägga till inställningsbultar och positioneringsbussningar med statussensorer.


Förbättrad säkerhet med inställningsbultar och positioneringsbussningar med statussensor från norelem

Statussensorer används för att ge en konstant visualisering av ”hälsostatus” hos anläggningar och utrustning, att upptäcka tecken på avvikelser reducerar materialförluster och ökar signifikant processtillförlitligheten. Med dessa nya, intelligenta produkter fortsätter norelem att befästa sin position som marknadens pionjär.

De nya produkterna är utformade för att förbättra tillverkningsprocesserna genom stabilitet, precision och tillförlitlighet. Produkter med stöd för statussensorer och positionsövervakningsfunktioner, såsom norelems inställningsbultar och positioneringsbussningar ger en klar fördel.

I inställningsbultar med statussensorer sitter sensorn integrerad i bultens handtag och är kopplad till huvudmaskinen med en treledad PVC-kabel. Denna setup gör att sensorn exakt kan upptäcka bultens status (låst eller öppen) och överföra informationen till huvudmaskinen för en aktiveringsberoende processkontroll. Som ett resultat kan längd, höjd och positionering av rörliga komponenter finjusteras, vilket förbättrar precisionen. norelems inställningsbultar finns i varianter av både stål och rostfritt stål.

Positioneringsbussningarna med statussensorer har en variabelt justerbar sensor på bussningen. På modellerna som är specifikt utformade för statussensorer kan användaren enkelt montera en induktiv standardsensor med 3 mm diameter. Den induktiva sensorn tar emot signalen och överför den till maskinens kontrollsystem. Kontrollsystemet är inlärt att exempelvis inte starta produktionscykeln innan alla drivande komponenter eller spärrar är i rätt läge. Sådan elektronisk statusövervakning är instrumentell för formatsinställningar inom förpackningsmaskiner och underlättar i andra typer av tillverkningsprocesser.

Utöver inställningsbultar och positioneringsbussningar har norelem utvecklat fjäderbelastade tryckstycken med statussensorer samt statussensorer i rostfritt stål med hållare för snabbspännare.

www.norelem.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare