www.tillverkning-sverige.com
British Steel

Tata Steels Long Products Europe säkrar femårigt järnvägsavtal i Frankrike

Tata Steels Long Products Europe-verksamhet kommer att förse franska järnvägsoperatören SNCF under minst fem år till efter att ett nytt avtal undertecknades.

Tata Steels Long Products Europe säkrar femårigt järnvägsavtal i Frankrike
Bolagets rälsfabrik i Hayange, nordöstra Frankrike, har levererat åt det franska järnvägsnätet under mer än 130 år. Med Tata Steel, och tidigare Corus, som SNCF: s viktigaste rälsleverantör sedan 1999, kommer det förnyade kontraktet att sörja för fortsatta leveranser under de kommande fem åren med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.

Tata Steel förväntas leverera merparten av SNCF:s behov av 750.000 ton högkvalitetsräls under hela den förnyade kontraktet i längder upp till 108 meter från sin Hayange-anläggning.

Tata Steels Rail Sector Head, Gérard Glas, säger: "Det här kontraktet kommer att utgöra en värdefull grund för vår framtida orderstock och behåller SNCF i vår kärnfokus när det handlar om att leverera kundtillfredsställelse kring kvalitetsprodukter och tjänster."

Hayange-valsverket får sitt stål från Tata Steels Long Products Europe-stålverk i Scunthorpe, North Lincolnshire i Storbritannien.

Det förnyade kontraktet följer på en € 35 miljoners investering som Tata Steel gjorde under 2011 för att kunna producera 108m längder av räls vid Hayange-bruket. SNCF kommer att använda dessa längder på hela Frankrikes vanliga nät och höghastighetsnät.

Gérard tillägger: "Det här kontraktet har möjliggjorts genom vår fortsatta strävan att bli mer kundfokuserad. Genom ett nära samarbete med SNCF, genom att lära av dem och genom att utveckla produkter och tjänster som de behöver, har vi visat på fördelarna som ett nära samarbete som detta kan medföra. "

Jacques Rapoport, VD för SNCF, säger: "Det här kontraktet ger synlighet för våra industriella partners Vi ville utveckla den här typen av långsiktiga kontrakt av tre skäl: För att öka vår kapacitet att hantera en aldrig tidigare skådad arbetsbelastning när det gäller att renovera det befintliga nätet, för att förbättra vår tillverkningseffektivitet genom att tillhandahålla ytterligare utrymme för innovation och slutligen, att utmana våra processer för att möjliggöra kontinuerlig förbättring."

Hayange är en av de mest tekniskt avancerade rälsfabrikerna i världen. Företaget producerar ett brett utbud av produkter, bland annat världsledande Stress-Free-värmebehandlade kvaliteter som levererar utmärkt slitstyrka och minskad utmattning i områden med hög trafik och tunga axellaster.

Utöver lång längd och värmebehandlad räl kommer Hayange att leverera Sogenox® - en innovativ rältyp som gör det möjligt att lokalisera tåget via järnvägsspåret med hjälp av elektriska signaler. Sogenox-räls medger kommunikation även i låga trafikområden eftersom det slipper problem med ytoxidation på rälsen.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare