www.tillverkning-sverige.com
Green HIlls News

Green Hills Software är det första företaget inom inbyggd programvara som erhåller ISO/SAE 21434-certifikat för cybersäkerhet inom fordonsindustrin

Med denna branschledande prestation utökar Green Hills sin beprövade historia av trygg och säker grundprogramvara för anslutna programvarudefinierade fordon (SDV).

Green Hills Software är det första företaget inom inbyggd programvara som erhåller ISO/SAE 21434-certifikat för cybersäkerhet inom fordonsindustrin

Green Hills Software, världsledande inom inbyggd säkerhet och tillförlitlighet, meddelar idag att man har erhållit en certifiering mot den viktiga cybersäkerhetsstandarden ISO/SAE 21434 för fordonsindustrin. Som en ledande leverantör av säkra realtidsoperativsystem är Green Hills den första att erhålla certifikatet, som utfärdats av det globalt erkända certifieringsföretaget exida. Certifikatet bekräftar Green Hills Softwares ledarskap när det gäller att stödja globala fordonstillverkares (OEM) ansträngningar på att uppfylla kraven i UNECE WP.29 R155-förordningen och införliva säkerhetsåtgärder i sina utvecklings-, produktions- och efterproduktionsprocesser.

Certifieringen bygger på Green Hills Softwares befintliga OEM-relationer för utformning och säkring av anslutna mjukvarudefinierade fordon, inklusive automatiserad körning, integrerade cockpits, zon- och domänkontrollanter, fordonsgateways, telematik, nyckellös öppning, diagnossystem, laddningssystem för elfordon med mera.

Vikten av stöd för denna globala cybersäkerhetsstandard för fordonsindustrin kommer att öka avsevärt inom den närmaste framtiden, eftersom EU-länderna, Japan och Korea inför cybersäkerhetsregler för fordonsindustrin för nya fordon som lanseras under CY2024, och andra länder förväntas följa efter.

"exida lovordar Green Hills Softwares fortsatta ansträngningar att leverera certifierade lösningar och tjänster för cybersäkerhet inom fordonsindustrin", säger Mike Medoff, Director of Certification på exida. "Med detta certifikat för ISO/SAE 21434 Road Vehicles - Cybersecurity Engineering har Green Hills visat att de har en process på plats som hanterar säkerhet genom hela utvecklingslivscykeln för att leverera produkter som är säkra genom design. Green Hills fortsätter att vara ledande inom embedded-industrin när det gäller att leverera tillförlitliga och säkra mjukvaruplattformar för fordonselektronik."

Cybersäkerhet i fordonsindustrin är en avgörande komponent för fordonssäkerheten. I årtionden har Green Hills varit den erkända branschledaren för att hjälpa elektroniktillverkare att skapa och distribuera inbyggda system på de högsta nivåerna av säkerhet, genom sin oöverträffade branscherfarenhet i kombination med realtidsoperativsystem, utvecklingsverktyg och kompilatorer som ger säkerhet genom principerna om separation, minsta privilegium och kryptografi. ISO/SAE 21434-certifieringen innebär ytterligare en viktig säkerhetsfunktion som Green Hills erbjuder fordonstillverkare och deras leverantörer.

"Som en global ledare inom inbyggd programvara för fordonsmarknaden med den bredaste portföljen av säkerhetscertifierade programvarulösningar, är Green Hills glada över att utöka sitt erbjudande med denna första ISO/SAE 21424 cybersäkerhetscertifiering", säger Dan Mender, Vice President, Business Development, Green Hills Software. "Denna certifiering visar att Green Hills är bäst positionerat för att stödja fordonstillverkare och deras leverantörer att uppnå denna globalt antagna cybersäkerhetsstandard i sina produkter och processer."

Kontakta ditt lokala Green Hills-försäljningskontor för att få veta mer om hur Green Hills kan hjälpa ditt företag att hantera detta ISO/SAE 21434-krav.

Green Hills kommer att demonstrera sina lösningar förtillförlitlighet, säkerhet och produktivitet på CES 2024 i Las Vegas den 9-12 januari i monter #6601, West Hall, Las Vegas Convention Center.

www.ghs.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare