www.tillverkning-sverige.com
norelem

norelem lanserar linjärt rullstyrningssortiment

Linjärstyrning spelar en avgörande roll för mjuka rörelser med låg friktion inom förpacknings- livsmedels- och transportindustri. Av den anledningen har norelem nu speciellt utvecklat fyra produktserier av linjära rullstyrningar som möter marknadens behov och säkerställer tillförlitlighet, lågt underhållsbehov och anpassningsbar funktionalitet.

  norelem.co.uk
norelem lanserar linjärt rullstyrningssortiment

Som en del av norelems engagemang för innovation är de nya linjära styrskenorna utformade för att klara diverse olika monteringskrav och applikationer. Skenorna kompletteras av norelems rullstyrningsvagnar som är sömlöst integrerade som ett uttryck för dess kvalitet och anpassningsförmåga. Med ett stort sortiment av modeller garanterar norelem att varje rullstyrningsvagn är skräddarsydd för optimal precision och effektivitet.

I sortimentet ingår raka linjära styrskenor (21355) för enkelhet och tillförlitlighet i linjära rörelser. Dessa finns i standardlängder på 500, 1 000 och 2 000 mm och upp till 4 000 mm som tillval. Skenorna erbjuder mångsidiga toppmonteringsalternativ och kompatibilitet med rullstyrningsvagnar för mjuka rörelser och robust bärförmåga. Ett idealiskt alternativ för transportapplikationer som exempelvis innerdörrar på fartyg och tåg, där tyst och pålitlig drift säkerställas samtidigt som effektivitet och komfort förhöjs.

Böjda linjära styrskenor (21356) är utformade för scenarier där räta linjerörelser är inte möjliga. Med dessa finns möjlighet till flexibilitet att navigera i fördefinierade kurvor och optimera utrymmet i begränsade miljöer. Komponenterna stöder komplexa rörelseprofiler som är viktiga för precisionsapplikationer som CNC-bearbetning och 3D-utskrifter, där noggrannhet och repeterbarhet längs krökta banor är ett krav.

Som komplement till de linjära styrskenorna erbjuder norelem rullstyrningsvagnar. Rullstyrningsvagnarna för raka linjärstyrskenor (21350) kompenserar för avvikelser på cirka 0,05 mm, vilket gör dessa till ett utmärkt val för att upprätthålla hygien- och säkerhetsstandarder. Samtidigt utökar rullstyrningsvagnarna för linjärstyrskenor (21351) mångsidigheten med ett toleransintervall på ca 0,5 mm, som passar perfekt inom förpackningsindustrin, då den passar både raka och böjda styrskenor och möjliggör effektiv och exakt produkttransport.

Vagnarna utmärker sig genom prestanda, med en maximal acceleration på 50 m/s² och en travershastighet på upp till 5 m/s. Med en ensidig förspänningsmekanism anpassar sig komponenterna till rälskonturer, vilket säkerställer ett konsekvent glidmotstånd, minskat slitage över tid och enklare installation. Även dessa komponenter eliminerar behovet av att justera rullarna för att matcha rälsbredden med hjälp av en excentrisk tapp, vilket garanterar smidig, halkfri rörelse samtidigt som processen effektiviseras.

Marcus Schneck, vd för norelem, kommenterade: "Vårt utökade sortiment av linjära rullstyrningar är konstruerade för att möta de rigorösa krav som ställs från moderna industriapplikationer. Oavsett om det gäller förpackningar, livsmedelsprocesser eller transporter erbjuder våra styrningar oöverträffad precision, tillförlitlighet och användarvänlighet. Detta är ett bevis för vårt engagemang att tillhandahålla lösningar som förbättrar operativ effektivitet och livslängd." norelems linjära rullstyrningar utmärker sig genom sitt orubbliga engagemang för sömlös rörelse och optimal prestanda anpassat till olika branscher och garanterar att företagen kan lita på konsekvent toppkvalitet inom linjärstyrning.

För att upptäcka det nya sortimentet av norelems linjära rullstyrningar och hitta den perfekta lösningen för just din applikation, besök norelems webbplats.


norelem lanserar linjärt rullstyrningssortiment

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare