www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker presenterar lanseringen av de miljövänliga Hyperchill Plus-E processvattenkylare med låg GWP

Parker Hannifin introducerar Hyperchill Plus-E, en miljövänlig industriell processkylare som lämpar sig för olika applikationer inklusive HVAC, kylning, tillverkning, biovetenskap, olja och gas och förnybar energi.

  www.parker.com
Parker presenterar lanseringen av de miljövänliga Hyperchill Plus-E processvattenkylare med låg GWP

Hyperchill Plus-E-sortimentet är en miljövänlig lösning som uppfyller kraven i den europeiska f-gasförordningen (EU 517/2014) och ECO-designförordningen TIER 2. Hyperchill Plus-E är dessutom förberedd för Industri 4.0 med integrerad MODBUS RTU, som säkerställer systemövervakning för alla storlekar.

Ytterligare funktioner, jämfört med tidigare sortiment, inkluderar användningen av ett köldmedium med lägre global uppvärmningspotential (GWP): R513A, som tillhör säkerhetsklass A1 enligt ISO 817. Tack vare de oantändliga egenskaperna möjliggör detta GWP-köldmedium installation både inomhus och utomhus utan ytterligare säkerhetsrisker eller kostnader för installation, underhåll och transport.

Sortimentet inkluderar nu nya, utökade modeller på upp till 120 kW som har utformats med icke-järnhaltig hydraulik och en stor inbyggd vattentank för att säkra stabila arbetsförhållanden. Med standarddriftförhållanden som har utökats till en maximal omgivningstemperatur på upp till 48 °C på standardenheter, samt alternativ för tropiskt utförande och låg omgivningstemperatur, garanteras tillförlitlig drift även under extrema omgivningsförhållanden. Varje Hyperchill Plus-E-enhet genomgår omfattande testning för att garantera effektiv drift och hög tillförlitlighet under alla arbetsförhållanden.

Filippo Turra, Senior Product Manager – Refrigeration & Chiller Products, på Parkers Gas Separation and Filtration Division EMEA, säger: ”Vi är stolta över att kunna lansera Hyperchill Plus-E på marknaden. De är tillverkade med köldmedium R-513A, vilket är ett oantändligt köldmedium med låg GWP i säkerhetsklass A1 som har en klimatpåverkan som är 65 % lägre än andra köldmedier som för närvarande används i branschen. Dess robusta konstruktion och de högkvalitativa och högpresterande komponenterna möjliggör stabila arbetsförhållanden vid olika belastningar, tillförlitlig drift vid extrema omgivningsförhållanden, mycket låg energiförbrukning, förbättrad energieffektivitet och produktivitet samt färre produktionsavbrott och lägre driftskostnader. Eftersom det finns ett stort utbud av tillbehör och alternativ är Hyperchill Plus-E en mycket flexibel lösning som passar kylningsbehoven i alla industriella applikationer, vilket skyddar både kundens investering och miljön.”

Ta reda på mer.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare