Hexagon fortsätter att korta cykeltider för tillverkare av flygmotorer vid mätning av kompressorblad

2019-05-20
Det optiska sanningssystemet GLOBAL S HTA innebär ännu mer strömlinjeformat skapande och utförande av mätrutiner.

Hexagon Manufacturing Intelligence tillkännager att den senaste versionen av lösningen GLOBAL S HTA för flygindustrin nu är tillgänglig. Lösningen innebär omfattande förbättringar hos Hexagons kontaktfria mätsystem med hög precision för kompressorblad. GLOBAL S HTA bygger på prestandan hos dess föregångare, som levererade en cykeltid som var mellan två och fem gånger snabbare än vid traditionell taktil mätning.

Nya uppgraderingar av programvaran betyder att GLOBAL S HTA minskar mätcykeltiden ytterligare med upp till 30% i genomsnitt. Den förbättrade programvaran innefattar bl.a. enkelt skapande av mätrutiner i tre steg för vingprofiler och eliminering av väntetider vid mätning för snabbare mätcykeltider. En tillämpningsvideo hittar du här.

Lösningen GLOBAL S HTA levererar mätdata med hög densitet för förbättrad analys av geometrin hos vingprofiler med hjälp av Hexagons kontaktfria skanningteknik HP-O. Den avancerade multioptiska probtekniken HP-O använder sig av frekvensmodulerad laserinterferometri för att ge snabb kontaktfri skanning med repeterbarhet på mindre än mikrometernivå. Detta möjliggör verifiering av de mest utmanande egenskaperna hos blad, inklusive knivsegg, framkant och bakkant (LE/TE), 3D-geometrier hos vingprofiler, plattform, rot och hölje.

”Tillverkare av flygmotorer känner av ett allt större tryck att öka produktionstakten men samtidigt bibehålla en hög nivå av precision,” säger Ken Frescoln, affärsutvecklingschef vid Aero Enginge i Nordamerika. ”Med nya förbättringar är GLOBAL S HTA den enda dedikerade lösningen för kompressorblad på marknaden som kan erbjuda en betydande minskning av mätcykeltiden, vilket tar produktionstakten till en ny nivå för att tillgodose efterfrågan hos kunderna.

Ytterligare en bonus är dess intuitiva användargränssnitt, utformat för att hjälpa kvalitetstekniker att snabbt komma åt och analysera de data som de behöver för att förbättra processer och arbeta mer effektivt.”

GLOBAL S HTA finns tillgänglig i hela världen. Du kan få mer information hos din lokala försäljare eller representant för Hexagon.

www.hexagonmi.com