Skynet ökar paketkapacitet med Interroll Crossbelt Sorter

2019-07-11
S.Antonino, Schweiz. Långvariga partnern L.A.C. Conveyors and Automation har i samarbete med Interroll installerat ett helt nyckelfärdigt sorteringssystem vid en brittisk sorteringsanläggning hos postleverantören Skynet Worldwide Express. Den vertikala crossbelt-sortern i systemets kärna kan nå sorteringshastigheter på 4000 paket i timmen.Skynet Worldwide Express, som grundades 1972, har vuxit till att bli världens största oberoende ägda expresspostnätverk med över 1 000 anläggningar i 209 länder och territorier. Företaget, som levererar allt från vykort till stora pianon, har sitt brittiska huvudkontor i Hounslow, intill London Heathrow Airport. Men med ett starkt fokus på att tillhandahålla den rätta lösningen genom personlig service, flexibilitet och uppmärksamhet på detaljer, ansåg teamet i Hounslow att dess paketkapacitet var hårt ansträngd.

Lageranläggningen var ursprungligen byggd endast för förvaring, men Skynet bestämde sig för att installera ett nytt sorteringssystem för att klara den ökade efterfrågan. Därför vände sig företaget till LAC Conveyors, en branschledande tillverkare av transport- och automationssystem, som i sin tur krävde tjänster och lösningar från Interroll.

Först och främst installerades sorteraren för att hantera utgående paket för kunder i Europa och Asien, och därför var noggrannhet i sorteringen avgörande. Effektivt utnyttjande av utrymme var ett annat krav från Skynet.

Sparar utrymme med modulär design

L.A.C. granskade tre sorteringstyper och rekommenderade de beprövade egenskaperna hos Interrolls vertikala crossbelt sorter, vars huvudsakliga funktion är dess tydliga, utrymmes besparande design tack vare dess kompakta modulära lösning. »Till exempel är en bredd på bara 1,7 m tillräcklig för att installera en vertikal sorterare med 400 x 400 mm crossbeltsbärare. Denna konfiguration kan också spara värdefullt utrymme om fullastade behållare transporteras till sorteraren, vilket är ett unikt erbjudande på marknaden ", säger Steve Nuttall, Sales Manager på LAC Conveyors.

4000 paket per timme

På grund av den begränsade mängden ledigt utrymme i den nya delen av lagret måste systemet göras så kompakt som möjligt, men ändå klara kravet på 4000 paket i timmen. Till följd av detta har alla sorteringsrännorna konfigurerats för att släppa ut på ena sidan, eftersom det här ger optimalt utrymmes utnyttjande. Före sortern har en bandtransportör med indexmarkeringar installerats av LAC för att säkerställa initialt paketmellanrum. Paket skannas sedan och vikt och volym för varje föremål samlas in.

“Interrollteamet höll LAC och Skynet informerade och involverade i alla led i undersökningen och erbjöd och förklarade olika alternativ för att säkerställa den rätta lösningen”, säger Ian Gray, Sales Applications Manager hos Interroll Ltd. ”Systemet Installerades i november 2018, i tid för högsäsongen, och i slutändan har den nya sorteringen ökat kapaciteten med plats för framtida tillväxt.”

”Interroll och LAC har levererat och installerat ett förstklassigt system åt oss”, säger Lee Smith, London Operations Manager for Skynet. ”Sorteraren, associerade transportörer och skanningsutrustning har hjälpt oss att förbättra vårt arbetsflöde oerhört och med den lätthet som Interroll-teamet samordnade installationen gjorde att projektet lanserades i tid.”


Bildtext:
Vertikal crossbelt sorter från Interroll excellererar när det gäller att ge en hög genomströmning samtidigt som man sparar utrymme.