www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Skräddarsydda drivenheter för bulkhantering

NORD DRIVESYSTEMS erbjuder lämpliga drivlösningar för bandtransportörer, skophissar och andra transportsystem för olika typer av bulkmaterial.

Skräddarsydda drivenheter för bulkhantering
NORD-MAXXDRIVE-XT.jpg: MAXXDRIVE XT industriväxlar är optimerade för applikationer som kräver låga varvtal i kombination med hög effekt. Bild: NORD DRIVESYSTEMS

Det kan vara sand, kol eller matråvaror som spannmål eller socker – en relativt stor andel av alla varor som transporteras på vägar, vatten och järnväg är bulkmaterial. Det breda utbudet av olika material visar på hur olika kraven är på drivsystem vid transport av bulkgods.

”Vår ledning för olika industrisektorer har omfattande kunskaper om bulkhantering och är väl förtrogna med branschens krav”, förklarar Jörg Niermann, marknadschef på NORD. Drivspecialisten erbjuder skräddarsydda drivsystem för olika typer av transportsystem som bandtransportörer, skophissar och transportskruvar. "Vår portfölj består av mycket robusta system för tillämpningar i tuffa miljöförhållanden samt explosionsskyddade och särskilt hygieniska drivsystem”.

Omfattande modulsystem
För att skräddarsy system som passar för alla typer av applikationer använder sig branschexperterna av NORD:s omfattande modulsystem. Det omfattar komponenter som frekvensomriktare, motorer, växlar, kopplingar och bromsar samt fläktar, fundamentramar och bakre stopp som är individuellt anpassade. För många applikationer är grunden en växel från industriväxelserien MAXXDRIVE. Dessa växlar, som i huvudsak är byggda i UNICASE-hus i ett stycke, finns i elva storlekar med vridmoment på upp till 282 000 Nm.

För bulkmaterialindustrin har NORD särskilt utvecklat industriväxeln MAXXDRIVE XT. Kraften och varvtalsområdena för tvåstegs vinkelväxlarna har optimerats för applikationer som kräver låga hastigheter i kombination med höga effekter.

Den robusta designen gör att MAXXDRIVE XT är resistent mot smuts och pålitlig under tuffa driftsförhållanden. Ett speciellt tätningskoncept minskar underhållet. Stora rullager och centrumavstånd ökar lastkapaciteten och livslängden på komponenterna.

Expertis och support över hela världen
För applikationer i mindre skala används NORD-växelmotorer som är optimerade med avseende på energieffektivitet. Med sin vida branschkunskap, applikationsexpertis och tekniska support utvecklar NORD individuella drivlösningar för alla typer av applikationer inom bulkhantering och tillhandahåller världsomspännande support till systemoperatörer inom lagring, transport, vägning, dosering, lastning och lossning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare