www.tillverkning-sverige.com
Solar Edge News

SOLAREDGE avslöjar NÄSTA-GENS LÖSNINGAR FÖR ÖVERLÄGEN ENERGIOPTIMIERING VID INTERSOLAR 2024

Nya mjukvaru- och hårdvarufunktioner presenteras för segmenten villor, kommersiella och industriella anläggningar samt optimerade elnätslösningar.

SOLAREDGE avslöjar NÄSTA-GENS LÖSNINGAR FÖR ÖVERLÄGEN ENERGIOPTIMIERING VID INTERSOLAR 2024
Bland höjdpunkterna i SolarEdges monter på Intersolar finns nya mjukvaru- och hårdvarufunktioner för villakunder till både enfas- och trefassystem

SolarEdge Technologies kommer att presentera sin nästa generations produkter och lösningar på mässan Intersolar i München, 18-19 juni, 2024. Företaget fokuserar på att leverera energioptimering över hela sitt ekosystem för smart energi och kommer i sin monter (hall B4, monter 110) att presentera ny teknik och förbättringar inom mjukvara, hårdvara och elbilsladdning för villamarknaden, samtidigt som man kompletterar sitt ekosystem för kommersiell och industriell verksamhet (C&I) med en ny portfölj av lösningar för kommersiell lagring och smart energihantering.

De nya lösningarna för villamarknaden som presenteras på mässan inkluderar nästa generations SolarEdge Home växelriktare och batteri för den europeiska marknaden, samt nya funktioner i plattformen SolarEdge ONE för energioptimering, inklusive en lösning för dynamiska elpriser som ger villaägare en snabbare avkastning på investeringen. SolarEdge kommer också att presentera nya tredjepartsintegrationer med värmepumpar och laddningsenheter för elbilar, vilket bidrar till att ytterligare optimera energianvändningen och energibesparingarna i hemmet.

För kommersiell och industriell verksamhet (C&I) kommer SolarEdge att presentera ett heltäckande ekosystem för solcellsproduktion, lagring och energihantering för företag. Hörnstenen i det nya ekosystemet är SolarEdge ONE for C&I, en molnbaserad plattform för energioptimering och hantering av solcellsflottan, som är utformad för att tillgodose behoven hos systembyggare, drift- och underhållsansvariga samt fastighetsägare. Plattformen kontrollerar och hanterar kontinuerligt energiproduktion, förbrukning, lagring och laddning av elbilar, vilket gör det möjligt för företag att minska sina driftskostnader och maximera avkastningen.

Ekosystemet består också av en ny portfölj av kommersiella solcellslagringslösningar, som inkluderar nya SolarEdge CSS-OD, en lösning som består av ett batteriskåp klassat till 102,4 kWh och en 50 kW batteri-växelriktare som kan skalas upp till en total kapacitet på 1 MWh per anläggning och passar för ett brett spektrum av företag och tillämpningar. Den kan installeras utomhus eller inomhus och är utformad för att ansluta sömlöst till ett SolarEdge solcellssystem. Den hanteras av SolarEdge ONE for C&I, som kontrollerar funktionaliteten, ökar effektiviteten, sänker energikostnaderna och maximerar egenförbrukningen.

För segmentet optimerade solparker kommer SolarEdge att visa upp ett komplett ekosystem av lösningar med fokus på AgriPV – solbruk – med uppvisandet av SolarEdge TerraMax™-växelriktaren, företagets nya högeffektiva DC-optimerade 330kWs växelriktarsystem för AgriPV och små till medelstora markmonterade solcellsinstallationer, tillsammans med modellens kompletterande effektoptimerare H1300.

Du är hjärtligt välkommen till nedanstående föreläsningar som äger rum under mässan, där våra experter kommer att delta:

1. High-level panel – Distributed Solar Power: Controlling Energy Bills in Residential and C&I Buildings (Tisdag, 18 juni, 11:30−13:00, ICM, International Congress Center Munich, Room 14B)
Under ledning av Michael Schmela från SolarPower Europe kommer panelen, som även inkluderar Gadi Hirsch, Lead Analyst i SolarEdges Strategy Group, att diskutera utvecklingen av distribuerade energisystem i Europa. Sessionen är en del av Intersolar Conference 2024 och kommer att ge insikter om drivkrafter och utmaningar som påverkar användningen av distribuerad solenergi, tekniska lösningar för bättre solenergiförbrukning och nätstabilitet samt olika affärsmodeller inom detta område.

2. High-level forum – Agricultural PV: Combining Photovoltaics and Agriculture (Torsdag, 20 juni, 11:45-12:40, Hall: Messe München, Hall A3 Booth A3.150)
Noam Shvartz, Global Agrivoltaics Program Manager på SolarEdge, kommer att vara en av huvudtalarna på sessionen "Agricultural PV: Combining Photovoltaics and Agriculture" på Intersolar Forum 2024. AgriPV är på frammarsch i många europeiska länder och MLPE (Module Level Power Electronics) håller på att bli branschnorm för dessa projekt. Noam kommer att dela med sig av SolarEdges globala erfarenhet av AgriPV och de olika sätt på vilka MLPE-tekniken förbättrar ekonomin för AgriPV.

Om du vill veta mer om alla nya innovationer som presenteras på mässan kan du besöka SolarEdge på Intersolar, Hall B4 Stand 110 på Messe München i Tyskland.

www.solaredge.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare